tirsdag 26. juni 2012

Kort og vindfull dag

Dag 37 26.juni

Laurence var i tvil i morges. Padle eller ikke padle? Kuling, dreiende til motvind....Undertegnede som satt i Norge mente, ikke padle når det er så mye motvind. Laurence hørte på meg kun noen timer.
Kastet seg ut i vind og blåst og satte ut. Tok farvel med de flotte folkene han hadde møtte iløpet av det foregående døgnet. Papsen ber meg skrive at han takker for den store gjestfriheten han opplevde de siste døgnene. Spesielt KG, lederen av Pataholms seilklubb som lot Laurence bruke seilklubbens lokaler som hotell. Og til kaptein og besetning på seilbåten Medvind for en herlig laksemiddag, særs hyggelig kveld.
KG sendes en ekstra takk for nå er cockpittrekket bedre takket være smøringen KG gav han.

Men altså etter å ha padlet kun 8 km åpnet det seg litt opp og det ble umulig å få fremdrift. Leirplass ble slått med nydelig utsikt mot Ølands nordre odde. Pappa håper på en vakker soloppgang.

Siste melding fra østkysten er at vinden løyet i åtte tiden, men at da var telt oppe og middag fortært så papsen legger seg heller tidlig og håper på flott morgen.

Litt sienere på kvelden tikker det inn en SMS om at leirstedet er under angrep. Fra skogen bak teltet dukker det plutselig opp 40 kuer. Innpåslitne som tjusan. Laurence pakket alt utenom teltet og gikk ned til kajakken. Etter en stund mistet de interessen for papsen (skyldes nok at han har fått dusjet seg for ren de siste dagene). Men Laurence vil nok sove litt på allerten i natt og håpe at kuene ikke returnerer...

2 kommentarer:

  1. Kjempeimponerende padling Laurence!
    I dag har vi rundet Neset, og ankommer antagelig Kristiansand i kveld. Dermed er den lange Norgesreisen over for denne gang, og vi tar noen uker pause i krs før vi setter kursen østover.
    Vi ønsker deg heldig padling videre mot nord!

    SvarSlett
  2. Stå på Laurence! det er lenge til isen legger seg på Østersjøen!

    SvarSlett